Wie ben ik

Ik ben Tanja C.M. van der Bent- de Groot, geboren 13 mei 1966 te Amsterdam. Ik ben de 3e van 4 dochters. Ik ben mijn werkzame leven begonnen in het bedrijfsleven. Na de geboorte van mijn kinderen (’93 en ’95) kwam ik langzaam in rustiger vaarwater. Op mijn 34e ontdekte ik na testen dat ik hoogbegaafd ben en daarmee vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Mijn jeugd was waarschijnlijk anders verlopen als ik wist dat ik een HB-er ben. Na de geboorte van m’n kinderen heb ik 4 jaar niet gewerkt maar deed ik wel vrijwilligerswerk o.a. als Son-Rise begeleider (het huidige CSL-begeleiden Contactgericht Spelen en Leren) Ik ben toen weer gaan studeren en zo heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken. In 2003 heb ik mijn internationale I.E. registratie bij I.C.E.L.P. behaald en vrij snel daarna ben ik mijn eigen praktijk gestart. (na eerst jaren bij een orthopedagogisch centrum gewerkt te hebben) Aansluitend heb ik aantekeningen op mijn diploma behaald o.a. om te werken met hoogbegaafden en werken met moeilijk/ongewenst gedrag. Ik blijf me verder ontwikkelen, middels studie en cursussen.

Naast mijn eigen ervaringen als HB-er en kennis als professional heb ik ook de ervaring als “moeder-van”.

Mijn grootste drijfveer is dat een ander zich goed in zijn/haar vel voelt en zelfwaardering heeft. Dat ze in zichzelf geloven en vertrouwen hebben in hun toekomst. Vooral kinderen, pubers en jongeren staan in een wereld die enorm overweldigend kan zijn. Ik probeer ze handvatten te bieden en zo concreet mogelijk te werken.  Vaardigheden kun je trainen en ze zijn nodig op elk gebied; school, thuis en sociaal. Bij jezelf kunnen herkennen wat iets met je doet is bijvoorbeeld zo een vaardigheid, maar ook een planning kunnen maken. Ik kom bij voorkeur in de gezinnen thuis zodat ik de gehele dynamiek en het netwerk zie en daar waar gewenst andere gezinsleden ook kan ondersteunen.

Voor volwassenen is de begeleiding gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en het gevoel van eigen regie hebben. Met een reƫel zelfbeeld kun je het zelf en daar waar nodig hulp of ondersteuning regelen teneinde zo autonoom mogelijk te kunnen leven.

Doordat ik samenwerk met verschillende ZZP-ers als onderaannemers kunnen we zoeken naar de juiste match en is een vrijblijvend kennismakingsgesprek de start. Als de bekende klik er niet is, is er altijd ruimte om verder te kijken naar de juiste match. Na de keuze van de begeleider blijf ik de eindverantwoordelijke en betrokken.